Najgorsza restauracja? Magda Gessler: “Takiego dna jeszcze nie było!”

0
Magda Gessler Kuchenne Rewolucje TVN

Najnowszy odcinek “Kuchennych rewolucji” kręcony był w Kwidzynie. Może się okazać, że restauracja “Szafran” przejdzie do historii jako najgorszy lokal w historii programu. Magda Gessler w ostrych słowach oceniła kuchnię i właścicielkę. Czy udało jej się pomóc w tak trudnym przypadku?
Magda Gessler stanęła przed nie lada wyzwaniem. Właścicielka restauracji “Szafran”, Alina, nie potrafiła gotować i nie miała doświadczenia w gastronomii. Mimo to musiała razem z kucharką Anią przygotowywać potrawy dla gości, którzy przestali do niej przychodzić. Problemem restauracji było także to, że koszt przygotowania dań był wyższy niż cena, jaką płacili goście. Poza tym właścicielka dawała wiele gratisów, byleby tylko przyciągnąć więcej klientów. Była również bardzo hojna dla swoich pracowników i niewiele od nich wymagała. Wszystko ze względu na słabą sytuację na rynku.

Magda Gessler: Takiego dna jeszcze nie było

Magda Gessler stwierdziła, że restauracja ma “najgłupszą kartę świata”. Żurek, który zamówiła, był według jej oceny “śmierdział i był kwaśny”. Obejrzała też kuchnię, która okazała się bardzo brudna. Restauratorka kazała pracownikom wyrzucić wszystkie naczynia. Kucharka Ania przyznała, że byli świadomi, że trują ludzi. Później przepytała pracowników z wiedzy, jak przygotować podstawowe dania. Ten sprawdzian również oblali.

“Takiego dna jeszcze nie było. Jest bardzo źle” – podsumowała Gessler.

Mimo to restauratorka zdecydowała się przeprowadzić rewolucję. Nadała lokalowi nazwę “Soczyste Pieczyste”. Kolacja bardzo się udała, a goście chwalili dania. Cztery tygodnie później okazało się, że rewolucja jest udana. Zmiany, które wprowadziła Magda Gessler, zostały wdrożone.

CZYTAJ TAKŻE:
Rafał Ziemkiewicz masakruje Hannę Lis na Twitterze

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here