Zwariowała? Nie uwierzycie, ile u Magdy Gessler kosztuje 6 pierogów

Magda Gessler Kuchenne Rewolucje TVN
Magda Gessler, Kuchenne Rewolucje TVN

Magda Gessler to najbardziej znana restauratorka w Polsce. Jej „Kuchenne Rewolucje” emitowane od początku przez TVN podbiły serca milionów widzów. Specyficzny styl prowadzenia show przypadł Polakom do gustu. Ile kosztuje obiad u Magdy Gessler?

Trudno w to uwierzyć, ale Polacy bardzo chętnie wybierają się do luksusowych restauracji u Amaro czy Gessler. Choć ceny nie przyciągają, to marketing robi swoje. Każdy chce spróbować wykwintnych dań przyrządzonych przez w teorii najlepszych kucharzy.

Media obiegają od kilku dni szokujące informacje. Otóż okazuje się, że w najbardziej znanej restauracji Magdy Gessler „U Fukiera” można nabyć tradycyjne bożonarodzeniowe potrawy. Dla właścicielki restauracji to okres żniw, bo ceny wbijają w fotel.

Magda Gessler szokuje cenami

O ile wiadomo, że taka osoba jak Magda Gessler raczej nie postawi w swoich lokalach na standardowe ceny, to niektóre pozycje w menu są nie do pojęcia. Bo ile można zapłacić za kilka pierogów? Jak się okazuje, naprawdę dużo.

Ciekawi? Przedstawiamy kilka propozycji najbardziej znanego przybytku, którego właścicielką jest Magda Gessler. Menu świąteczne „U Fukiera” będzie wyjątkowo drogie. Za 0,3 kg śledzia trzeba będzie zapłacić około 30 zł, pół kg sałatki jarzynowej kosztować nas będzie 40 zł, litr barszczu czerwonego wyceniony został na 25 zł.

ZOBACZ:
Nawet bezdzietni dostaną od rządu 500 plus! Jest jeden warunek

Co jeszcze? 20 sztuk uszek z grzybami za… 50 zł czy pierogi z kapustą (6 szt.) za 40 zł! Nawet warszawiakom nie mieści się w głowie, jak można na tyle wycenić sześć sztuk tradycyjnego przysmaku. Na koniec dodajmy, że za kilogram bigosu zapłacimy u Magdy Gessler 45 zł, zaś 0.2 l sosu tatarskiego z grzybami nabyć możemy za 20 zł.

Internauci nie mają wątpliwości, że niektóre ceny w menu, szczególnie pierogów, są najzwyklejszą przesadą. Produkt, który nie jest przecież aż tak drogi w przygotowaniu, zaczyna uchodzić za luksusowy.

23 KOMENTARZE

  1. Ja bym kupił jeśli w potrawę wliczona była by możliwość przywołania pani Magdy do stolika i zapytanie „Czy to było mrożone?” Myślę że przy deserze lodowym emocje sięgnęły by zenitu.

  2. Wynajmuje drogi lokal to wiadomo że i potrawy drogie.To proste.Komus się wydaje że w Galeriach handlowych jest coś tanio.Guzik .Czynsz plus załoga i cena kosmos.

  3. zależy jakie produkty są w środku, za lepszą mąkę typ 2000 trzeba zapłacić, kapusta kiszona a kwaszona to tez różnica, olej lniany zamiast rzepakowego, do tego dobre grzyby gdzies z borów tucholskich i ta cena wcale nie dziwi ale jak polacy nauczeni jesc g…o z hipermarketu co nie ma nic wspólnego z jedzeniem to i cenom sie dziwia

  4. Pierdolnięta baba.A ty Justa skąd wiesz ze takie produkty używa?pracujesz z nią?Mądry Polak kupi dobrej jakości produkty i wcale nie musi chodzić po marketach.

  5. – no to ci od „Sowy” przeniosą się do niej – może podsłuchów jeszcze nie zamontowała – chociaż ni9gdy nie wiadomo…

  6. Tak się likwiduje biedaków z restauracji , byle kto nie przyjdzie hołota z neta zarabiająca 1500 zł może co najwyżej do baru mlecznego zaglądnąć .

  7. Wiecie bufeciarze z dworca ile kosztuje utrzymanie restauracji na wysokim poziomie ? jak nie to nie dyskutować mi tu tylko po mrożonki do Lidla zapierdzielać.

  8. LUDZIE TU CHODZI O REKLAMĘ A NIE O PIEROGI NIE OGLĄDAJCIE TYCH BZDUR BO TO CO ONA ROBI TO JEST OHYDNE JAK GOTUJE Z TĄ CZUPRYNĄ TO WSZYSTKO ŚWIADCZY O NIEJ.

  9. a tak na marginesie jak takie czupiradło można wpuścić do kuchni, przecież jej fryzura wygląda jakby piorun pierdo….ł w miotłę, ciekawe co na to sanepid?

  10. Byłem w jednej z restauracji po rewolucji Magdy zamówiliśmy pierogi dwie porcje za 40 zł w sumie 10 pierogów bez cebulki czy boczku małe w dodatku więcej ciasta niż nadzienia

  11. Dobra , jak ktos chce niech kupuje u Gesler. takie same pysznosci mozemy kupuisc w innych restauracjach . Albo jeszcze lepsze . U Gesler balabym sie ,ze w barszczu znajdzie sie , albo w pore został wyłowiony wlos , z „pieknej ” fryzury włascicielki . Ma ona fanów , ale ja baby nie lubie .

  12. Kolejna >gwiazda? TVN-u Nienawidze jej,jak kociego gowna!!!!Popaprane „babsko” pod kazdym wzgledem,jak i cala :rodzinka” Gesslerow.Zydowskie nasienie .To przeciez nie Polka.!!!Powinni wyslac ja do Izraela,jak wzystkich Zydow z HGW na czele!!!

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here