Oszalała? Nie uwierzysz, ile u Gessler kosztuje 6 pierogów

7
Magda Gessler Kuchenne Rewolucje TVN
Magda Gessler Kuchenne Rewolucje TVN

Najbardziej znana, ale i najbardziej kontrowersyjna restauratorka w naszym kraju. Magda Gessler i jej “Kuchenne Rewolucje” w TVN podbijają serca Polaków. Niestety, ceny w jej restauracjach nie spodobają się nawet fanom.

Polacy kochają programy kulinarne. Jako jeden z nielicznych narodów w Europie częściej jadamy w domu, niż “na mieście”. Jednakże nie ma chyba Polki, która nie zechciałaby skosztować dania w lokalu restauratorki, którą na co dzień ogląda w telewizji.

Można szybko zwątpić, gdy poznamy cennik w lokalach słynnej restauratorki. Magda Gessler postawiła poprzeczkę naprawdę wysoko. Bo dla większości Polaków obiad np. w restauracji “U Fukiera” to wydatek na tyle znaczny, że należy go kilka razy przemyśleć.

Media obiegają od kilku dni szokujące informacje. Popularność zyskały szczególnie przed świętami. Otóż okazuje się, że w najbardziej znanej restauracji Magdy Gessler “U Fukiera” niektóre ceny wbijają w fotel.

Magda Gessler szokuje cenami

O ile wiadomo, że taka osoba jak Magda Gessler raczej nie postawi w swoich lokalach na standardowe ceny, to niektóre pozycje w menu są nie do pojęcia. Bo ile można zapłacić za kilka pierogów? Jak się okazuje, naprawdę dużo. Fakt ten wzbudza kontrowersje szczególnie dlatego, że Gessler często strofuje uczestników “kuchennych rewolucji” za… zbyt wysokie ceny potraw.

Przedstawiamy kilka propozycji najbardziej znanego przybytku, którego właścicielką jest Magda Gessler. Menu świąteczne “U Fukiera” było wyjątkowo drogie. Za 0,3 kg śledzia trzeba zapłacić około 30 zł, pół kg sałatki jarzynowej to koszt aż 40 zł, litr barszczu czerwonego wyceniony został na 25 zł.

CZYTAJ TAKŻE:
Nawet bezdzietni dostaną od rządu 500 plus! Jest jeden warunek

Co jeszcze? 20 sztuk uszek z grzybami za… 50 zł czy pierogi z kapustą (6 szt.) za 40 zł! Nawet warszawiakom nie mieści się w głowie, jak można na tyle wycenić sześć sztuk tradycyjnego przysmaku. Na koniec dodajmy, że za kilogram bigosu zapłacimy u Magdy Gessler 45 zł, zaś 0.2 l sosu tatarskiego z grzybami nabyć możemy za 20 zł.

Internauci nie mają wątpliwości, że niektóre ceny w menu, szczególnie pierogów, są najzwyklejszą przesadą. Produkt, który nie jest przecież aż tak drogi w przygotowaniu, zaczyna uchodzić za luksusowy.

7 KOMENTARZE

  1. Ta Kobieta jest chora -nabija kasę na zabijaniu innych!!!.Jeśli zaproszę 100 osób do siebie (darmowo) na pierogi własnej roboty to bedą chcieli jeszcze-tyle powiem

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here