Przed nami tłusty czwartek. Gessler szokuje: tyle kosztuje u niej 1 pączek

10
Tłusty czwartek: Magda Gessler i ceny pączków

Tłusty czwartek to tradycja, którą obchodzi większość Polaków. Nawet w dobie mody na zdrowy styl życia pozwalamy sobie na przynajmniej jednego pączka w ten szczególny dzień. Swoich klientów – podobnie jak przed świętami Bożego Narodzenia – zszokowała Magda Gessler.

Wszyscy znamy “Kuchenne Rewolucje” i zapewne większości z nas przemknęło przez myśl, że miło byłoby odwiedzić jedną z restauracji prowadzonych przez gwiazdę TVN. Restauracje, których właścicielką jest Magda Gessler, kojarzą nam się bowiem z wysoką jakością produktów i wyszukanymi daniami.

I to najprawdopodobniej się zgadza. Jednakże czynnikiem, który odstrasza wiele klientów, są ceny. Magda Gessler ustala je bowiem na poziomie, który dla wielu może być szokujący. Przekonaliśmy się o tym w grudniu, gdy informowaliśmy o cenach pierogów w restauracji U Fukiera.

Magda Gessler ustanowiła szokujące ceny pączków

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Kolejne złe wieści z TVP. Największa gwiazda odchodzi z “Wiadomości”

Teraz jest bodaj jeszcze ciekawiej. Bo zdaje się, że ceny pączków u znanej restauratorki robią jeszcze większe wrażenie, niż legendarnych już świątecznych pierogów. Polacy znów łapią się za głowy. Bo przecież w większości piekarni w kraju ceny pączków oscylują w granicach złotówki za sztukę, a w dużych marketach kupimy je nawet za kilkadziesiąt gr.

Tymczasem Magda Gessler idzie na całość. Za jednego pączka zapłacimy u niej – bagatela – 9 zł. Cena wydaje się być astronomiczna, nawet dla osób, które nie muszą szczególnie zwracać uwagi na ceny. Bo przecież mówimy o kwocie za jednego pączka, a nie całe ich opakowanie.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Magdalena Ogórek zaatakowana. “Obrońcy demokracji” nie mieli litości

Magda Gessler przekonuje jednak, że jej wypieki są warte tych pieniędzy. Jak mówi, “stoi za nimi doświadczenie, lata praktyki oraz składniki z najwyższej półki”. Dodaje, że są to produkty idealne na tłusty czwartek. W tym roku przypada on na 28 lutego.

CZYTAJ TAKŻE:
Co się stanie, gdy przestaniesz uprawiać seks? Poważne konsekwencje zdrowotne!

Natomiast wielu internautów nie kupuje tych tłumaczeń. Czytelnicy mediów plotkarskich od dawna zarzucają Magdzie Gessler, że ta po prostu wykorzystuje popularność i chce “wycisnąć” z niej jak najwięcej. Tak czy inaczej – restauratorka umiejętnie czerpie profity ze swojej rozpoznawalności. Jej lokale są licznie odwiedzane głównie przez fanów programu “Kuchenne Rewolucje”.

10 KOMENTARZE

  1. Mechanik co potrafi niby wszystko to dupa mechanik. Tak samo jest z kucharzami. Ten kto zna sie w danej dziedzinie ten mistrz. A pani G. Kucharz, pekarz, cukiernik i kto wie co jeszcze.. Plamy dala u nas na sląsku twierdzadz ze boczek niesklepowy jest kolorowany.Nie wie ze to zalezy od drzewa. Na wedzeniu sie nie zna ale bedzie pokazywac ze tak.

    3+
  2. kto nie robił pączków ten nie wie ile to pracy. nie mówię o przemysłowym wyrobie pączkom podobnym. mój ojciec był piekarzem- mistrzem piekarskim starej szkoły. wiele razy smażyłem pączki. policz czas pracy , surowców , energii. domowym sposobem zrobienie 100 pączków zajmuje pol dnia. policz ile kosztuje godzina pracy dobrego rzemieślnika , pączek nie kaszanka pól kilo się nie zjada na jednym posiedzeniu. za kawę z ekspresu płacisz tyle samo lub więcej

    2+
  3. A cóż to za Bożyszcze wykreował TVN ,przecież to jest zwykłe Babsko zachowujące się na ekranie w nieudolny sposób jak zubożała Hrabina ,zaś część widzów na jej widok zachowuje się jak by zobaczyli wielką uzdrowicielkę życiodajnej energii ,zaś ten Babiszon w kpiący sposób poniża restauratorów jak i ich Menu byle by błyszczeć na ekranie. Od i bohaterkę mamy na, którą tak na prawdę patrzeć się nie chce.

    0
    • Miećko z Gorzowa. Proszę nie obrażać zubożałych hrabin. Nie mylić nowobogackiego chamstwa ze zubożałą (czytaj: okradziona przez komunistów) arystokracją.

      0
  4. W artykule używa się stwierdzenia wypieki… Od kiedy paczki się piecze? Pieczone to są pampuchy i niewiele maja z nimi wspolnego

    1+

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here