Robert Makłowicz o Magdzie Gessler i programie „Kuchenne rewolucje”. Powiedział, co kazałby jej zjeść

Magda Gessler Robert Makłowicz Kuchenne rewolucje TVN

Robert Makłowicz wypowiedział się na temat najbardziej znanej polskiej restauratorki. W najnowszym wywiadzie powiedział, czy Magda Gessler i jej format „Kuchenne rewolucje” w TVN trafiają w jego gust. Zdradził ponadto, co podałby jej do jedzenia.

Makłowicza przez lata oglądały miliony Polaków. Kulinarne podróże krytyka i miłośnika gotowania podbiły nasze serca. Trzy lata temu podjęto jednak decyzję, że jego program nie będzie już emitowany na antenie TVP. Dziś możemy oglądać go m.in. na YouTube.

Magda Gessler i jej Kuchenne rewolucje TVN – Robert Makłowicz szczerze o restauratorce

Gusta są różne – nie tylko te kulinarne. Stąd też dla jednych „Kuchenne rewolucje” Magdy Gesser są jednym z najlepszych pozycji w ofercie TVN-u, a dla innych najbardziej irytującym tworem. Tak jest jednak z większością formatów rozrywkowych znajdujących się w ramówkach komercyjnych stacji.

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Biedronka właśnie zmienia wszystko. Zdziwisz się, gdy wejdziesz do sklepu [23.08.2020]

Co jednak o programie kontrowersyjnej restauratorki sądzą nie mniej znani ludzie z branży? Głos w sprawie zabrał Robert Makłowicz, poproszony o to w programie „Hejt Park”, do którego został zaproszony nieco ponad tydzień temu. Prowadzący zapytał, czy formaty takie, jak ten, który oferuje Magda Gessler w TVN, w ogóle mu się podobają. Ponadto padło pytanie o to, co Makłowicz zaserwowałby autorce „rewolucji”, gdyby ta odwiedziła go w Chorwacji.

– Z Magdą Gessler się znamy. […] Natomiast tak się dotychczas składało, że to ja bywałem u niej na kolacjach. Bo ona jest restauratorką, ja nie jestem restauratorem – rozpoczął wypowiedź Robert Makłowicz. Dodał, że gdyby przeleciała do Chorwacji, najpewniej podałby jej „coś, co jest tutaj najlepsze, czy coś, co z morza płynie”. Sprecyzował, że ma na myśli miejscowe ryby, owoce morza, oliwy, wino czy zioła – „to wszystko jest podstawa miejscowej kuchni”.

Robert Makłowicz o programie Gessler w TVN: bazuje na emocjach

Ponadto Robert Makłowicz wypowiedział się o specyfice programu „Kuchenne rewolucje”. Przyznał, że tego typu formaty bazują głównie na emocjach. Zwrócił jednak uwagę na korzystne dla ogółu społeczeństwa skutki powstawania i emisji podobnych programów. Co dobrego dla polskiej gastronomii robi Magda Gessler?

ZOBACZ RÓWNIEŻ: Pazura wspomina intymny moment z Anną Przybylską. „Była w szoku”

Znany krytyk kulinarny powiedział, że dzięki np. „Kuchennym rewolucjom” Polacy zobaczyli, że wciąż są miejsca, których właściciele nie wiedzą chociażby, że w kuchni powinno być czysto. Makłowicz jest zszokowany, że dla wielu właścicieli lokali gastronomicznych fakt, że ktoś czepia się o to, iż w restauracji pełzają insekty, potrafi być zaskakujący.

POLECAMY: Przepis na roladki z chleba tostowego – idealne na śniadanie

OTOPRESS
Ten materiał to wynik pracy zespołowej. Lista autorów portalu: tutaj Znalazłeś/aś w naszym materiale błąd lub niedopatrzenie? Napisz do nas: redakcja@otopress.pl
0
Chętnie poznamy Twoje zdanie, skomentuj artykułx
()
x