Genialny przepis na kartoflankę! Takiej jeszcze nie jadłeś, rozgrzewa w chłodne dni

Podstawowym składnikiem tradycyjnej kartoflanki są oczywiście ziemniaki. Udoskonalić smak zupy możemy poprzez dodanie do niej odpowiednich składników, lecz podstawą dobrej kartoflanki jest porządny wywar mięsny. Przygotowana na takim bulionie nasza zupa będzie wyrazista, sycąca i pyszna.

Rozgrzewające zupy to idealny pomysł na szybki obiad. Ich zaletą jest fakt, że możemy je przygotować w większej ilości i spokojnie odgrzać po pracy. Gdy chcemy zachować ich świeżość na dłużej wystarczy, że gorącą zupę wlejemy do słoika, zakręcimy i przewrócimy do góry dnem do momentu ostygnięcia. Słoik z zupą spokojnie może spędzić w lodówce nawet do trzech tygodni. To dobry sposób dla osób, które nie maja czasu codziennie gotować.

Przepis na sycąca zupę idealną na chłodne dni znajdziesz TUTAJ

0
Chętnie poznamy Twoje zdanie, skomentuj artykułx
()
x